RSSFacebook

Newsletter

Prześlij proszę do nas swojego e-maila, aby bezpłatnie otrzymywać informacje o nowościach.

eFirma Doradztwo i Szkolenia
ul. Jasna 18A/19
87-800 Włocławek

tel. +48 605 328 922
e-mail: biuro@efirmadoradztwo.pl

Zasady HACCP

  • 7 zasad Codex Alimentarius)
    • opis produktu wraz z zidentyfikowaniem zamierzonego sposobu użycia produktu
    • opracowanie i weryfikacja schematów technologicznych
    • identyfikacja zagrożeń (zgodnie ze zweryfikowanymi schematami)
    • wyznaczenie Krytycznych Punktów Kontroli – KPK (CCP – Critical Control Point)
    • określenie limitów krytycznych dla każdego Krytycznego Punktu Kontrolnego
    • określenie sposobu i częstotliwości monitorowania KPK (CCP)

określenie działań naprawczych dla każdego Krytycznego Punktu Kontrolnego 

7 zasad HACCP, opartych na Codex Alimentarius:

  1. opis produktu wraz z zidentyfikowaniem zamierzonego sposobu użycia produktu
  2. opracowanie i weryfikacja schematów technologicznych
  3. identyfikacja zagrożeń (zgodnie ze zweryfikowanymi schematami)
  4. wyznaczenie Krytycznych Punktów Kontroli – KPK (CCP – Critical Control Point)
  5. określenie limitów krytycznych dla każdego Krytycznego Punktu Kontrolnego
  6. określenie sposobu i częstotliwości monitorowania KPK (CCP)
  7. określenie działań naprawczych dla każdego Krytycznego Punktu Kontrolnego